Man åtalas för flera brott

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En man i 50-årsåldern från Grästorp misstänks för flera fall av grov olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott. Nu åtalas mannen vid Skaraborgs tingsrätt.

Hösten 2018 blev mannen, som saknar körkort, ett återkommande inslag för polisens patruller. Den 12 september stoppades han i ett fordon på Torggatan i Grästorp med amfetamin i blodet. Tre dagar senare stoppades mannen påverkad av amfetamin på nytt, denna gången på Järnvägsgatan.

Den 18 oktober stoppas han i ett fordon på Bergavägen i Lysekil. Samma dag stoppas han på nytt - i Trökörna, Grästorp. Denna gång har mannen både amfetamin och alprazolam i blodet.

Nu åtalas mannen för fyra fall av olovlig körning, grovt brott, tre fall av rattfylleri samt fyra fall av ringa narkotikabrott.

Han erkänner samtliga åtalspunkter.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.