Flydde från polisen ut på en åker

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
När polisen skulle stoppa en bilist utanför Grästorp flydde han från platsen, ut på en åker och sedan till fots. Nu eftersöks han med hundar och helikopter.
Foto: Conny Hultgren
När polisen skulle stanna en bil i Frambo, Grästorp, på torsdagseftermiddagen körde föraren ut på en åker och flydde till fots. Nu eftersöks mannen med hundar och helikopter.

Det var vid 14.20-tiden som polisen skulle stanna en bil i Frambo i Grästorps kommun. Föraren hade dock andra planer och stack ut på en åker. Mannen lämnade dock bilen och flydde till fots.

Polisen sökte efter mannen med både hundar och en helikopter som hjälp i sökandet.

– Helikoptern var ändå i närheten, säger Tomas Vänerfors, stationsbefäl hos Lidköpingspolisen.

Efter sig lämnade mannen en bil som tillhör en person i Lilla Edet. Bilen är inte anmäld stulen. Polisen tror sig dock veta vem mannen är.

– Det är en annan som äger den. Vi tror att detta är en lokal kille. Vi vet inte, men vi misstänker det, säger Tomas Vänerfors.

Klockan 19.30 meddelade polisen att sökandet efter mannen, som inte anträffats, har avbrutits.

Händelsen rubriceras som grov vårdslöshet i trafik.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.