Biskopen på besök i en vecka

Nyheter
PUBLICERAD:
Foto: Thomas Kühnel
Församlingarna i Järpås, Kållands-Råda och Örslösa utgör Södra Kållands pastorat som första veckan i september får besök av biskop Åke Bonnier.

Då genomförs en så kallad biskopsvisitation i pastoratet, vilket numera innebär att biskopen ska inspirera och informera sig om pastoratets arbete och visioner

Det blir framför allt samtal med förtroendevalda och anställda, men på onsdagskvällens samling i Råda församlingshem och söndagens avslutande mässa i Tådene kyrka är alla församlingsbor välkomna att vara med.

Vid träffen i Råda deltar även författaren Dan Korn och berättar om sin senaste bok. Efter söndagens mässa i Tådene följer kyrklunch och allt avslutas med Visitationsstämma där biskopen sammanfattar sina intryck av veckan.

Tidigare i år genomförde Åke Bonnier en visitation i Lidköpings församling och träffade bland andra kyrkoherde Karin Enerbäck.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.