Hoppa till huvudinnehållet

Rou Nouz till Nossan ljusfestival

Publicerad:
Reporter Emma Hurtig
Emma Hurtig
emma.hurtig@nlt.se
80-talsbandet Rou Nouz kommer tillbaka och spelar på invigningen av ljusfestivalen.
Bandet består av Stefan Bertilsson, Marita Andersson, Anders von Tell och Håkan Torpenberg, samt Magnus Carlsson,

 som saknas på bilden.
80-talsbandet Rou Nouz kommer tillbaka och spelar på invigningen av ljusfestivalen. Bandet består av Stefan Bertilsson, Marita Andersson, Anders von Tell och Håkan Torpenberg, samt Magnus Carlsson, som saknas på bilden. Foto: Tarja Liedberg

Årets invigning av den tolfte Nossan ljusfestivalen har fått en extrainsatt punkt. Popbandet från slutet av 80-talet, Rou Nouz, gör en comeback efter 30 år och värmer upp publiken på festivalen, innan Tomas Di Leva tar sig an scenen.

Rou Nouz bildades 1987 av Anders von Tell och Magnus Carlsson som spelade in en vinyl-singel med låtarna Erotic girl och You said tillsammans med sångerskan Marita Andersson. Inspelningen var mest tänkt som en kul grej men visade sig gå bättre än förväntat. Senare anslöt även Håkan Torpenberg och Stefan Bertilsson till gruppen och Rou Nouz var ett faktum.

Tyska Hit Parade-listan

Singeln letade sig av någon okänd anledning in på tyska Hit Parade-listan. Efter några veckor toppade Rou Nouz spellistan före storheter som Roxette, Agneta Fältskog och Tommy Körberg.

Bandet kämpade på och spelade även in ytterligare en singel innan år 1989 gav upp. Det blev en kortlivad men framgångsrik historia, som nu 30 år senare återupplivas och därmed spelar på årets ljusfestival.

– Det ska bli kul att få riva av de gamla popdängorna igen, säger Håkan Torpenberg, som också kan avslöja att det kommer nyinspelningar på låtarna i höst och en ny singellåt inom kort.

Artikeltaggar

Anders von TellGrästorpHåkan TorpenbergNossan ljusfestivalNyheterNöje/Kultur

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.