Hoppa till huvudinnehållet

Seniordag med fler utställare än tidigare

Publicerad:
Arbetsgruppen bakom seniordagen har återigen kokat ihop ett varierat och innehållsrikt program.
Arbetsgruppen bakom seniordagen har återigen kokat ihop ett varierat och innehållsrikt program. Foto: Jens Fritzson

”Låt livet blomma” – det är temat när Götene seniordag hålls den 12 september. Närmare 70 utställare kommer att hålla till i Göteneparken.

– Besökarna kommer att få en härlig mix av underhållning, trivsel och mässa, menar frivilligsamordnaren Barbro Hallberg.

Arbetsgruppen bakom seniordagen består av närmare 20 personer. Nu har de ånyo kokat ihop ett varierat och innehållsrikt program för evenemanget som äger rum i Göteneparken torsdagen den 12 september.

Seniordagen genomförs i samarbete mellan SPF, PRO, Götene kommun, Folkhälsorådet och studieförbunden ABF och Vuxenskolan.

– Vi ser värdet av att vi har samma målgrupp (seniorer), men även andra intresserade får naturligtvis komma. Det här är en dag som många ser fram emot och syftet är att fylla på förrådet i positiv anda med att få ny energi och information, säger kommunens frivilligsamordnare Barbro Hallberg.

Sätter upp tält

I samband med dagen bjuds föreningar och verksamheter från kommunen in. Antalet utställare har de senaste åren legat på ett 50-tal. I dagsläget är antalet uppe i 66 – fler utställare än tidigare.

– Nyheten för i år är att vi kommer ha ett tält ute på parkområdet eftersom vi inte har plats för alla utställare inomhus. Det ska bli spännande att se hur det kommer bli, men jag tror att det kommer bli bra, säger Stig Andersson, ordförande i arbetsgruppen.

Barbro Hallberg och Stig Andersson ser fram emot Götene seniordag. I år är antalet utställare fler än tidigare.
Barbro Hallberg och Stig Andersson ser fram emot Götene seniordag. I år är antalet utställare fler än tidigare. Foto: Jens Fritzson

Bagartanterna showar

Utöver det blir det lotterier med skänkta priser och det kommer även att serveras lunch och fika.

Folklivsforskaren Inger Widhja kommer att kåsera kring dagens tema ”Låt livet blomma". Tomas Landahl agerar konferencier och underhållningen står Bagartanterna från Skövde för.

– De klär ut sig till tanter och showar. De sjunger egenskrivna låtar om hur det är att vara pensionär och skojar kring det, säger Barbro Hallberg.

"Rätt så bra på det här"

Seniordagen har arrangerats ett tiotal gånger förut. Intresset har vuxit ju längre tiden har gått och i fjol var det drygt 700 besökare.

– Det är mycket folk som cirkulerar under dagen och vi lockar även många från grannkommunerna. Vi har en ganska stor och etablerad seniordag, säger Barbro Hallberg.

– Om vi får säga det själva så tycker vi att vi är rätt så bra på det här nu (skratt).

Uppmaningen: Samåk

Eftersom det kommer vara mycket folk i parken den nämnda dagen vädjar Hallberg till besökarna att erbjuda skjuts till vänner och bekanta.

– När man blir äldre och inte kör bil själv kan det sitta långt inne att fråga någon annan om man får åka med. Eftersom seniordagen växer i besöksantal och att vi bara har grusparkeringen att tillgå så ser vi gärna att folk samåker. Vi kommer även att erbjuda möjligheten att samåka från kommunens olika träffpunkter.

Artikeltaggar

GöteneGötene kommun (org)Götene seniordagNyheterPROSPF Seniorerna

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.