Hoppa till huvudinnehållet

Hembygdsföreningar ställer ut

Publicerad:
Benny Lönn och Björn Sjöstedt (Kinnekulle hembygdsförening) samt Christer Westerdahl (Götene hembygdsförening) tittar på en gammal tröskare från Holmestad.
Benny Lönn och Björn Sjöstedt (Kinnekulle hembygdsförening) samt Christer Westerdahl (Götene hembygdsförening) tittar på en gammal tröskare från Holmestad. Foto: Jens Fritzson

Under veckan och fram till 30 augusti ställer kommunens flera hembygdsföreningar ut i Götene konstrum. Det handlar om föremål från urminnes tider.

Björn Sjöstedt från Kinnekulle hembygdsförening har varit samordnare för utställningen som startade i måndags.

– Det började med att det inte var någon utställning under de här tre veckorna. Så i våras erbjöd kultursamordnaren Ann-Sofie Anderson oss hembygdsföreningar den här möjligheten i konstrummet. Det förfrågan nappade vi på. Vi vill visa att vi finns och göra reklam för våra föreningar, säger Sjöstedt.

Information gick då ut till kommunens hembygdsföreningar om att man kunde ställa ut några föremål.

– Det är mycket olika. Var och en förening har fått ställa ut vad de vill ur sina samlingar. Kinnekulle hembygdsförening, som jag representerar, har bland annat föremål från soldattorpet i Västerplana och stenmuseet i Medelplana.

Föremål från Hangelösa hembygdsförening.
Föremål från Hangelösa hembygdsförening. Foto: Jens Fritzson

Benny Lönn, från samma förening, berättar att hembygdsföreningarna sedan en tid tillbaka brukar träffas ett par gånger per år.

– Vi pratar om vad vi håller på med, vad vi ska göra och byter erfarenheter. När vi hade ett möte uppkom den här idén om att ha en utställning, säger han.

Artikeltaggar

GöteneKinnekulle hembygdsföreningNyheterUtställningar

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.