Båtliv besökte prisad klubb

Mera
PUBLICERAD:
Sandvikens båtklubb fick i lördags besök av Bo Wernlundh, från tidningen Båtliv
Foto: Privat
Sandvikens båtklubb fick i lördags ett celebert besök av Bo Wernlundh, från tidningen Båtliv. Detta för att följa upp med ett reportage på plats med anledning av att båtklubben utsågs till Årets båtklubb 2018.

Sandvikens båtklubb i Forshemsviken har cirka 200 medlemmar och 91 båtplatser i en småbåtshamn.

Det är nionde året i rad som Båtliv utser Årets båtklubb. Bland tidigare vinnare finns såväl mindre båtklubbar som riktigt stora båtsällskap från storstäderna.

"Ett föredöme"

I år föll valet på Sandvikens båtklubb, i konkurrens med över 900 båtklubbar i Sverige. Motiveringen löd bland annat att "klubben är ett föredöme inom Svenska båtunionen med ett stort engagemang inom allt från ungdomsarbete till miljö."

– Den här utnämningen är riktigt överraskande för oss, vi tror knappt att det är sant att en liten förening på en liten ort kan få ett så fint pris. Det känns verkligen hedrande, säger Ingemar Andersson, ordförande för Sandvikens båtklubb.

– Att en liten båtklubb som Sandvikens båtklubb blir utsedd till Årets båtklubb ser vi som ett fantastiskt erkännande av allt det ideella arbete som under många år engagerat en hel bygd sedan klubben bildades 1972, säger Bengt-Erik Löfgren, ordförande i Östra Vänerns Båtförbund. Från att ha varit en igenväxt vassvik, är nu båthamnen en välbesökt oas som erbjuder naturupplevelser utöver det vanliga för både ortsbor och turister.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.