Hoppa till huvudinnehållet

Tådeneveckan firar 10 år

Publicerad:
Albin Johansson
albin.johansson@nlt.se
Konstnären Margareta Fridén gästar Tådeneveckan som firar 10 år i år.
Konstnären Margareta Fridén gästar Tådeneveckan som firar 10 år i år. Foto: Thomas Kühnel

Under en veckas tid kommer Tådene kyrka fyllas med musik och konst.

– Det kommer vara många lokala förmågor med anknytning till Tådene, säger Britta Andersson som är en av arrangörerna.

Mellan den 22 och 28 juli är det återigen dags för Tådeneckan som i år gästas av konstnären Margareta Fridén som ställer ut tavlor och The Harvesters från Grästorp som ska bjuda på svängig countryrock bland annat.

– Vi försöker hitta något som passar alla och i år har vi både countryrock och orgelmusik vilket är väldigt kul. Det är mycket tack vare vår kantor Ann Gustafsson som anlitar musikerna, säger Britta Andersson.

Under veckans första dag kommer Ann Gustafsson själv uppträda tillsammans med döttrarna Elin och Ida Gustaffson samt Sara och Ida Nilsson. De kommer då bjuda på ett blandat musikprogram som går under namnen En stund på jorden.

Under de tio år som Tådeneveckan har pågått har arrangemanget skapat sig en återkommande publik som uppskattar veckan i kyrkan.

– Vissa kommer varje dag och tittar. Det är så kul att träffa alla dessa människor som kommer, det blir en trevlig mötesplats, säger Britta Andersson.

Artikeltaggar

MusikTådene

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.