Absolent group köper tre bolag

Ekonomi
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Absolent group AB, med huvudkontor i Lidköping, har på kort tid förvärvat tre företag: kanadensiska Diversitech, finska Jeven och, genom dotterbolaget Filtermist, engelska Kerstar.

Diversitech, med en förväntad årsomsättning på 140 miljoner kronor, ägnar sig huvudsakligen åt rening av rök från svetsning och skärning. Köpeskillingen är initialt 96 miljoner kronor med ett tillägg på maximalt 46 miljoner kronor baserat på bolagets resultat under den kommande tolvmånadersperioden.

Jeven tillverkar storköksventilation och hade 2018 en omsättning på 126 miljoner kronor. Bolaget förvärvas för 100 miljoner kronor med ett tillägg på maximalt 27 miljoner kronor baserat på resultatet under resterande delen av 2019.

Kerstar tillverkar högvakuumdammsugare för användning där det föreligger explosionsrisk. Bolaget, med en årlig omsättning på 30 miljoner kronor, förvärvas för 26 miljoner. Köpet av Kerstar är Absolent groups sjätte förvärv i år.

Absolent group AB tillverkar produkter för rening av processluft inom industrin. 2018 hade bolaget, som är listat på Nasdaq First North Stockholm, en omsättning på knappt 644 miljoner kronor.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.