Hoppa till huvudinnehållet

SM-silver för Henrik

Publicerad:
Henrik Kraemer tog SM-silver på 100 m fjäril.
Henrik Kraemer tog SM-silver på 100 m fjäril.

SIMNING: Henrik Kraemer från Lidköpings GSS imponerade stort när svenska ungdomsmästerskapen (Sum Sim) avgjordes i Norrköping. Henrik åkte hem med en silverpeng på 100 m fjäril i 14-årsklassen och en stark fjärde plats på 200 m fjäril i 15-årsklassen.

– Jag är jättenöjd. Målet var att ta en medalj på 100 meter. Och jag missade ingen medalj på 200 meter utan jag vann en fjärdeplats, säger Henrik.

Enligt LGSS själva ska det vara klubbens första SM-medalj någonsin på Sum Sim.

Henrik inledde på 200 meter där hans 2.21,42 i försöken var nytt klubbrekord. I finalen gick han ut ännu tuffare men det kostade lite på slutet och Henrik noterade 2,22,37 i finalen - två sekunder från en medalj.

På 100 meter var Henrik näst bäst i försöken med sina 1.02,80. I finalen putsade han tiden till 1.02,07 vilket är nytt klubbrekord.

Artikeltaggar

Henrik KraemerLGSSSimsportSport

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.