Power big meet betydelsefullt för besöksnäringen

Insändare
PUBLICERAD:
Power big meet är viktigt för Lidköpings kommun och målet om fördubblad besöksnäring till år 2030, skriver Jonas Sundström (S) ordförande kommunstyrelsen.
Foto: Sören Turesson

Svar på insändare från Lovisa T, Jenny Karlsson, Lidköpingsbo i NLT den 10 juli 2019:

Kommunfullmäktige har beslutat att ställa sig bakom att det kommunala bolaget Lidköping Hovby flygplats AB hyr ut flygfältet till Power big meet fram till år 2021.

Cruisingen arrangeras av American car club Sweden (ACCS) Lidköping. ACCS tar ett stort ansvar och är en av få arrangörer som klimatkompenserar sitt arrangemang. Power big meet är betydelsefullt sett utifrån vårt mål om fördubblad besöksnäring till år 2030.

Ett stort antal inhemska liksom internationella gäster tillbringar tid i Lidköping och i vårt område under evenemanget men också före och/eller efter helgen. Destinationsbolaget Läckö Kinnekulle har kommunens uppdrag att se till att det blir största möjliga besöksnäringsmässiga effekt av arrangemangen. Konkret innebär det bland annat att de samordnar arrangörerna och marknadsför det som en del av det totala utbudet av besöksmål och evenemang.

Vi utvärderar årligen och tillsammans med berörda aktörer veckan och behandlar de synpunkter om kommit oss till känna. En förändring som gjordes inför året och efter att synpunkter framkommit var att cruisingen kortades med en timma, till klockan 01.00.

Lidköpingsbo ställde en fråga om den helikopter som syntes i luften under helgen. Det var ett privat företag som mot en avgift erbjöd besökarna vid Power big meet en flygtur över fältet och Lidköping. Kommunen var inte involverad i erbjudandet.

Jonas Sundström (S)ordförande kommunstyrelsen

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.