Nu har det hänt

Insändare
PUBLICERAD:

Jag gick förbi ingången till Sivans ost vid torget i Vara. Såg då tre damer som skulle gå upp på den nya trappavsatsen. En hade krycka och tappade balansen, föll handlöst bakåt och slog bakhuvudet i asfalten med en smäll.

Det skulle vara straffbart att lura upp besökare där. Damerna var inte härifrån trakten och hade kommit för att besöka Sivans ost, trodde de.

Vi kallade på ambulans som kom och körde damen till Lidköpings lasarett.

Jag har påtalat den idiotiska trappan med sitt stora galler och höga trappsteg på 25 centimeter för kommunen. Inte förrän en olycka var framme togs den bort. Kommunen har meddelat Sivans ost att det inte finns plats att bygga en handikappramp där. Det finns det visst, om viljan är med.

Öka trottoaren med en meter mot gatan. Ska Sivans ost förlora kunder för att kommunen inte vill bygga en ramp? Det ska vara tillgänglighet i alla affärer och badhus, med mera.

Eric Elinder

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.