Annie Lööfs lunchfunderingar

Insändare
PUBLICERAD:
Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C).
Foto: Adam Ihse /TT

Annie Lööf, den svenska politikens ordningsman, har åter gått ut och kritiserat forna allianskollegor. Den här gången handlar det om Ebba Busch Thors lunch med Jimmie Åkesson.

Sannolikt rör det sig om avundsamhet, för vem vill väl spisa med en människa som frimodigt lovat att käka upp sina egna skor, jag tror de flesta betackar sig för att luncha med en sådan person.

Visserligen svek hon på den punkten också, så det där med skorna ska man kanske ta med en stor nypa salt. Hon svek ju även väljarkåren inför valet, för då var det ju otänkbart att hon skulle gå i armkrok med Stefan Löfven. I dag gör hon det.

Så vad blir nästa steg? En lunch med Jimmie Åkesson, måhända. Köttbullar med lingonsylt är ju bra mycket bättre än gamla ingångna skor. Men med Annie Lööf vet man inte. Hon har lurat oss väljare tidigare.

Jan-Erik JohanssonBaljered

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.