Hoppa till huvudinnehållet

Aldrig långtråkigt i Sals kyrka

Publicerad:
Jana Karlsson, Malin Andersson och Sofia Karlsson - Ilaya - gjorde ett uppskattat framträdande i Sal kyrka.
Jana Karlsson, Malin Andersson och Sofia Karlsson - Ilaya - gjorde ett uppskattat framträdande i Sal kyrka. Foto: Emma Hjorth

Det är väl aldrig långtråkigt i kyrkan? Inte i Sals kyrka i alla fall. Årets fjärde Musik i sommarkväll gick av stapeln i just Sals kyrka och det blev en händelserik tillställning.

På plats fanns den skönsjungande trion Ilaya. Efter lite strul med en kyrkoklocka som vägrade ringa, för att sedan ringa sex minuter över åtta kunde gruppen fortsätta sitt program, som bland annat bestod av välkända bitar av The Beatles, Simon and Garfunkel, Håkan Hellström och First aid kit.

Sju år och sju barn

Gruppen Ilaya bildades för sju år - och sju barn - sedan och består av Malin Andersson och systrarna Jana och Sofia Karlsson. Alla är de duktiga förmågor från trakten. Namnet - Ilaya - har ingen betydelse, utan är upp till var och en att fritt associera kring.

Andakten hölls av komminister Katarina Björndahl och kantor Margareta Särevik stod för orgelspelet. Nästa musiktillfälle blir i Tengenes kyrka kommande onsdagskväll. Då medverkar gruppen Julia.

Artikeltaggar

FamiljIlayaKatarina BjörndahlMargareta SärevikNöje/KulturNyheterSals kyrkaSals kyrka

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.