Misshandlade och dödshotade exfru vid flera tillfällen

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En man i 40-årsåldern misstänks för att ha misshandlat och dödshotat sin exfru vid flera tillfällen. Nu åtalas mannen för flera brott.
Foto: Oskar Sjölander
En man i 40-årsåldern från Lidköping misstänks för att ha misshandlat och hotat sin exfru till livet vid flera tillfällen. Han ska även ha hotat att döda kvinnans familj. Nu åtalas mannen för grov kvinnofridskränkning och olaga hot i flera fall.

Mannen ska mellan den 1 april 2017 och 3 juni 2019 enligt åtalet ha gett sig på sin exfru vid flera tillfällen. Han ska bland annat ha utdelat flera slag mot ansiktet, bitit henne i ena ögonbrynet, tagit strupgrepp på kvinnan i deras gemensamma hem.

Mannen ska även ha hotat kvinnan till livet vid Stadsbiblioteket i Lidköping och senare samma dag misshandlat henne utanför Lidl i en bil.

Mannen ska ha hotat med att döda exfrun och köra över någon annan i hennes familj om hon inte överförde vårdnaden om deras barn till honom.

Nu åtalas mannen vid tingsrätten i Skövde för grov kvinnofridskränkning och olaga hot i flera fall.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.