• fredag
  10 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  18°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   2.2 mm
 • söndag
  12 juli
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

"Fick nya idéer och inspiration“

Nyheter
PUBLICERAD:
Najwa Abed Alkareem besökte Bryssel.
Foto: Privat
Götene kommuns integrationsassistent Najwa Abed Alkareem representerade både kommunen och Sverige på EU-konferensen ”Conference on EU funds coordination for integration of migrants” i Bryssel den 27 juni.

Konferensen handlade om hur EU:s fonder och program kan främja integrationen på landsbygden.

Representanter från AMIF, ERDF, ESF, FEAD, Erasmus och EAFRD diskuterade tillsammans med konferensens deltagare hur EU kan stödja medlemsstaternas arbete i integration av tredjelandsmedborgare i EU:s kommande programperiod 2021-2027.

Konferensens arrangörer tackade Najwa och Götene kommun för deltagandet.

– Det var väldigt intressant att ta del av andras erfarenheter i integrationsarbetet och jag fick nya idéer och inspiration. Det är viktigt att poängtera att integration är en långsiktig process, säger hon i ett pressmeddelande.

Konferensen arrangerades av Europeiska kommissionen Directorate-General (DG) for Agriculture and Rural Development.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.