Hoppa till huvudinnehållet

Malin tog ett SM-silver

Publicerad:
Malin Carlsson fixade ett SM-silver till Vedum.
Malin Carlsson fixade ett SM-silver till Vedum. Foto: Mats Rosqvist

STYRKELYFT: Årets klassiska styrkelyft och bänkpress-SM har avgjorts under SM-veckan i Malmö.

Vedums AIS styrkelyft hade tre deltagare på plats. Först ut var Yulong Li, som är förstaårsjunior och nu fick tampas med senioreliten på ett SM för första gången.

Yulong knep en fjärdeplats i hårda 83 kilosklassen och han tog ett personligt rekord i knäböj på 257,5 kilo och var med in i sista marklyftet i kampen om medaljerna.

Malin Carlsson tävlade på lördagen i klass 47 kilo. Malin, som mestadels tävlat i utrustad styrkelyft och var lite sliten, gick in och säkrade ett silver.

På söndagen var det bänkpress och Mattias Johansson tävlade i klass 120. Han satte 200 kilo i sitt sista lyft vilket gav honom en fin fjärdeplats i klassen.

Nästa gång det går ett SM i styrkelyft avgörs det i Vedum och Vedumhallen 6-8 december. Då i utrustad styrkelyft och bänkpress, för senior, ungdom, junior och veteran.

Artikeltaggar

Tyngdlyftning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.