Hoppa till huvudinnehållet

15 åtalspunkter mot man i 30-årsåldern

Publicerad:
En man i 30-årsåldern åtalas på 15 punkter.
En man i 30-årsåldern åtalas på 15 punkter. Foto: Oskar Sjölander

Olaga hot, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, grovt brott och narkotikabrott. Det är bara en del av alla punkter som en man i 30-årsåldern åtalas för vid tingsrätten i Skövde.

Det har varit en intensiv tid för den nu åtalade 30-åringen. Enligt åtalet ska mannen på drygt en vecka i mars försökt att fly från polisen i berusat tillstånd med bil vid två tillfällen i Skara och Trollhättan. Mannen ska även ha stulit bensin i Lidköping vid två tillfällen, haft tre knivar, ett svärd samt en yxa i bil i Lilla Edet.

Den 7 maj ska han även ha hotat en kvinna i Tibro genom att bland annat uttala “Jag ska slita av dig huvudet och pissa ner i din hals”, “Jag ska bryta av dig händerna” och “Jag ska kasta ut dig från balkongen.”

Mannen åtalas för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, grovt brott, rattfylleri och ringa narkotikabrott efter incidenten i Skara. Han erkänner samtliga brott förutom rattfylleri.

Mannen åtalas för vårdslöshet i trafik, olovlig körning, grovt brott, rattfylleri och rattfylleri efter färden i Trollhättan samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål efter vapenfynden i bilen i Lilla Edet. Han åtalas även för ringa narkotikabrott, två fall av stöld och två fall av olovlig körning, grovt brott. Han erkänner samtliga brott förutom ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Mannen åtalas även för olaga hot, ett brott han förnekar.

Artikeltaggar

Brott & blåljusLidköpingLilla EdetSkaraSkövdeTibroTrollhättan

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.