Hoppa till huvudinnehållet

Nord Syd löser boendet

Publicerad:
Nord-Syd kan fortsätta hyra gröna villan efter ett avtal med Grästorps kommun.
Nord-Syd kan fortsätta hyra gröna villan efter ett avtal med Grästorps kommun. Foto: Kristian Hjorth

Boendet för de personer som tagits hand om av Nord-Syd i Grästorp löser sig för resten av året.

Staten har betalat ut 688 000 kronor till Grästorps kommun och 400 000 går nu till Nord-Syd som kan finansiera boendet för de knappa 20-talet unga män som bor kvar i Gröna villan (Lärkfalken), på Snickaren eller andra lägenheter i samhället.

– Tanken är att de som kommer till Snickaren endast ska bo där en tid, en sluss innan de fått klart med CSN eller andra nödvändiga saker för att studera vidare eller jobba och kan skaffa sig egen lägenhet, säger Gunnel Lundmark, ordförande för Nord-Syd.

Gröna villa hyrs enligt ett rivningskontrakt med kortare uppsägningstid.

Gunnel Lundmark är mycket positiv till kommunens agerande i hanteringen av boendet för de som tidigare var ensamkommande ungdomar:

– En eloge till kommunledningen, här har migrationsverket en del att lära. Jag är glad över att bo i Grästorp.

Artikeltaggar

GrästorpGunnel LundmarkNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.