Historiskt spel och barnteater på Läckö

Nyheter
PUBLICERAD:
Leifs teater med det historiska spelet för Läckö.
Foto: Privat
Om fyra historiska kvinnor från bygden handlar ett spel som framförs på Läckö under två dagar vid midsommar.

Det är Leifs Teater, med bas i Götene, som presenterar våra medeltida legender: Sigrid Storråda, Sankta Elin av Götene, samt Olof Skötkonungs döttrar Ingegerd och Astrid.

Dessutom får publiken göra bekantskap med Hildegard von Bingen, med hennes musik, och andra medeltida klanger. Spelen ges under eftermiddagen på midsommardagen och dagen efter i samband med medeltidsdagarna.

För barnen bjuds det på sagospel, båda dagarna. HC Andersen och Bröderna Grimm bidrar med sina mest kända äventyr, exempelvis Dummerjöns. I samtliga sagor ges möjlighet för publiken att medverka på något sätt.

Leifs Teater, med regissören Leif Olsson, är en grupp som verkat i över fem år och har tidigare satt upp ett antal pjäser som fått publikens gehör, bland annat klassikern Bernardas Hus och Brev från Louise.

Det är nu första gången Leifs Teater medverkar på Läckö under medeltidsdagarna.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.