Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad körresa till kusten

Publicerad:
Vänerlandskören från Kinnekulle satte avtryck i Bohuslän.
Vänerlandskören från Kinnekulle satte avtryck i Bohuslän. Foto: Privat

I början av juni gjorde Vänerlandskören från Kinnekulle en bussresa till Mollösund på Orust där de stod för en konsert som fick ett mycket varmt mottagande.

Under våren har kören jobbat med ett projekt med titeln ”I Vänerland”. Det är sånger som handlar om Vänern, Kinnekulle och Kållandsö.

Lidköpingspoeten Arne Appelqvist har skrivit dikterna och inspirerats av Vänerlandets vackra, mäktiga natur och dess intressanta historia. Kompositören Katarina Torgersson från Alingsås, har gett dikterna sitt vackra tonspråk.

Bohuslän och havet är rikligt beskrivet i många sånger, medan Vänern, dess skärgårdar och Kinnekulle inte besjungits lika mycket. Syftet med resan var att med dessa sånger göra Vänerland mer känt i Bohuslän.

Det blev en lyckad kväll i Mollösunds kyrka. Konserten fick stor uppskattning och ett mycket varmt mottagande. Förutom kören med solist Lili-Ann Johansson, sjöng även kvartetten 4xJohansson.

Olof Torgersson medverkade med flöjt och saxofon och Katarina Torgersson presenterade programmet och spelade på flygeln. Körledare och reseledare var Margareta Johansson.

Ett solglittrande hav tog farväl och ressällskapet vände åter mot Kinnekulle efter en mycket lyckad och minnesvärd dag, nöjda att fått vara ambassadörer för Vänerland.

Artikeltaggar

KinnekulleNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.