Hoppa till huvudinnehållet

Hög stämning när 9:orna slutade

Publicerad:
Det var många glada elever under kortegen i Nossebro
Det var många glada elever under kortegen i Nossebro Foto: Mattias Olsson

På torsdagskvällen var det avslutning för niorna på Nossebro skola. En avslutningskväll som innehöll både tal, musik, kortege och fest.

Själva avslutning i idrottshallen i Nossebro inleddes med att eleverna tågade in till tonerna av“ Under svensk flagg” framförd av Nossebro musikkår. Publiken i den fullsatta idrottshallen stod upp medan eleverna tågade in.

Därefter talade rektor Thomas Johansson till eleverna, han passade även på att tacka lärarna för deras insatser under året. Därefter avlutade han med.

– Jag hoppas att ni ska få en trevlig kväll, ett trevligt lov, och en trevlig tid på gymnasiet.

Sedan blev det musik. Alice Apell och Emelie Smith sjöng låten Tänk dig.

Alice Apell och Emelie Smith sjöng låten Tänk dig under avslutningen.
Alice Apell och Emelie Smith sjöng låten Tänk dig under avslutningen. Foto: Mattias Olsson

Utbildningsnämndens ordförande Maria Malmberg (C) talade också, och hon mindes tillbaka på sin egen avslutning, och erkände att det fanns en viss avundsjuka på eleverna som nu skulle sluta. Men hon konstaterade att de hade sin bästa tid framför sig, och önskade alla stort lycka till.

Många hade samlats på skolgården för att gratulera.
Många hade samlats på skolgården för att gratulera. Foto: Mattias Olsson

Den blomstertid nu kommer och avtackning av lärare hanns också med innan det var utdelning av bildstipendium. Kriterierna för priset är följande: “Bildstipendiet tilldelas den elev som bäst har uppfyllt tillvaratagandet av konstens möjligheter. Detta genom att ha visat stor kreativitet, originalitet och utforskande i ämnet bild.”

Oliver Lyckeskog fick ta emot bildstipendium.
Oliver Lyckeskog fick ta emot bildstipendium. Foto: Mattias Olsson

Priset gick detta år till Oliver Lyckeskog som därmed får 1000 kronor, samt äran och det inplastade bladet designat av Kristina Granholm. det ekonomiska medlet är skänkt av den en gång verksamma Nossans Allmänna Konstförening.

Ossian Spekal och Alice Apell drog ner stort jubel när de körde sitt tal som en låt istället.
Ossian Spekal och Alice Apell drog ner stort jubel när de körde sitt tal som en låt istället. Foto: Mattias Olsson

Därefter blev det musik för hela slanten. Först när musikkåren spelade YMCA, men också då Elevrådets ordförande och sekreterare, Ossian Spekal och Alice Apell gjorde om sitt tal till en låt. Något som möttes av stora applåder från publiken. Ceremonin i idrottshallen avslutades med betygsutdelning.

Kortege och fest

Sedan var det raka vägen bort till skolan för en kortege med vagnar genom Nossebro, där folk stod uppställda längs med vägen och hejade. Som avslutning på kvällen hölls en fest som pågick till efter midnatt.

Resten av Nossebro skola hade sin avslutning vid två olika tillfällen under fredagsförmiddagen.

Det blev ett långt led från polisen längst fram till sista vagn.
Det blev ett långt led från polisen längst fram till sista vagn. Foto: Mattias Olsson

Artikeltaggar

NossebroNossebro skolanNyheterSkolavslutning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.