Sommarmusik i Österplana och Kinne-Vedum

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Gruppen Fornfela bjuder sång och musik i Österplana kyrka på lördag.
Foto: Privat
Nu till helgen kommer det att ges flera musikprogram i pastoratets kyrkor med gästande sångare och musiker.

På lördag kväll inleds Österplanadagarna med en musikalisk resa i Österplana kyrka med medverkan av gruppen Fornfela. Deras musikaliska resa på temat ”Ljus”, kommer att göras bland psalmer och koraler. Gruppen består av Kristin Svensson, sång, fiol och fiddla, Gustav Svensson, sång och fiol, Lennart Svensson, sång och gitarr samt Johan Ludvig Rask, sång, gitarr och slagverk.

På söndag eftermiddag ordnas en friluftsgudstjänst utanför kyrkan och vid tre tillfällen under söndagen arrangeras guidade blomstervandringar.

Ett musikprogram ges även i Kinne-Vedums kyrka på söndag kväll med medverkan av gruppen Magpies som sjunger på temat ”Det fina i kråksången”. Det är en samstämd sånggrupp som bjuder på en musikalisk sommarbukett av såväl profan som sakral musik. De kommer även att varva med lite klassiskt samt visor och modern musik.

En sommarbukett med såväl profana som sakrala inslag ges av sånggruppen Magpies i Kinne-Vedums kyrka på söndag.
Foto: Privat
Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.