Bygg en fotbollsplan “bakom” boulebanan

Insändare
PUBLICERAD:
Till LFK:s klubbchef Hans-Fredrik Johansson och andra inom fotbollsrörelsen i Lidköping.

Vi är många som håller med dig om att flytten av konstgräsplanen är en utmärkt idé. Även din vision om att samla fotbollsverksamheten till en plats har länge varit fotbollsfansens önskemål.

Jag har ett förslag! Fördelen med det är att man då kan använda Lidköpings största parkering, med god tillgänglighet. Man samlar även fotbollens och kommunens personal och maskinpark till ett ställe och kan använda såväl befintliga planer och omklädningshus optimalt. Ungdoms- och handikapfotbollen behöver inte röras. Och det är gångavstånd för de flesta som bor inne i staden.

Ja, ni förstår kanske hur jag tänker?

Väster om Arenaparkeringen, dvs. “bakom” den nya boulebanan finns en skog som i dag inte används av människor och knappast är till någon glädje.

Den del som ligge fram till kröken på cykelvägen mäter 150 x 300 m, dvs 45 000 kvm. Vidare bort mot förlängningen av De la Gardievägen är det ytterligare 450 m.

Bebyggelsen vid Maratongatan/Bollgatan kan skyddas med en sträng bevarad växtlighet. På andra sidan ligger Ringleden som mycket väl kan avskärmas med ett högt stängsel.

Ovanstående tankar är redan inlämnade till Kommunfullmäktige och Samhällsbyggnadsförvaltningen. Jag tänkte att det kunde vara bra om "Fotbollen" kunde trycka på också.

Bästa hälsningar, Petter Böckmann

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.