Sänder studenten i Skara live

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Lekarna i Botan är en höjdpunkt under studentfirandet i Skara.
Foto: Sören Turesson
I år blir studentfirande på Katedralskolan tillgängligt för alla, till och med för de som inte är plats.

- Vi gör det för de personer som inte kan närvara på studentdagen, men också för de personer som av olika anledningar hamnar långt bak i folkvimlet, säger Petra Björk, samordningsrektor på Katedralskolan, i ett pressmeddelande.

Vid lunchtid på fredag samlas familj, släkt och vänner utanför ktedralskolan för att ta del av det minnesvärda ögonblicket. Tidigare år har man behövt vara där i god tid för att få en bra plats för utspring och firande. Men i år väljer kommunen att göra studenten än mer tillgänglig livesända studenten på storbildsskärm och via kommunens play-kanal.

Bakom kulisserna

Sändningen kommer att börja cirka en timma innan studenterna springer ut. Då kommer man bland annat att sända bakom kulisserna för att se när studenterna tackar sina lärare för den gångna tiden och när de förbereder sig med sång och dans.

– Det är stort att ta studenten på Katedralskolan, och det är när dörrarna öppnas och studenterna springer ut som man vill vara med. Om vi kan underlätta för alla att ta del av detta, så ska vi givetvis göra det, säger Peter Blom, kommunikationschef i Skara.

Aktiviteter i Botan

Efter uppvaktningen på skolgården fortsätter firandet traditionsenligt med aktiviteterna i Botan, då i form av ”simning och ridning” innan kortegen drar igång längs gatorna i Skara centrum.

Hanna Johansson, kommunikatör i Skara kommun som bland annat arbetar med marknadsföringen av Katedralskolan, uppmanar allmänheten att gå in och följa skolan på Facebook.

– Vi kommer att sända live på Facebook från aktiviteterna i Botan och från kortegen, säger hon.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.