• idag
  1 nov
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  2 nov
  13°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  3 nov
  11°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  4 nov
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Han fick årets miljöpris

Nyheter
PUBLICERAD:
Edvard Hamilton (till höger) uppvaktades av representanter från Centerpartiet i Götene med blommor, tårta och diplom.
Foto: Centerpartiet i Götene
I samband med miljöprisdagen så delade Centerpartiet i Götene ut årets miljöpris som gick till Edvard Hamilton, Hjelmsäters Egendom.

Partiets motivering lyder enligt följande: “Edvard Hamilton har under de senaste åren utvecklat Hjelmsäters Egendom till ett klimatanpassat mönsterjordbruk. Miljövänlig el produceras i en solcellsanläggning på ekonomibyggnads tak. Några av gårdens fordon är eldrivna.

Edvard Hamilton är en pionjär inom landet med sin biokolsanläggning. Av träflis, spannmåls- och foderavfall produceras klimatsmart värmeenergi och biokol. Biokolet ökar markens bördighet och är en koldioxidsänka som håller i 1000-tals år.”

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.