Hoppa till huvudinnehållet

Efter budgetbråket: Skaras skolchef säger upp sig

Publicerad:
Barn- och utbildningsförvaltningens chef i Skara, Jonny Palmkvist, har sagt upp sig.
Barn- och utbildningsförvaltningens chef i Skara, Jonny Palmkvist, har sagt upp sig. Foto: Skara kommun

Barn- och utbildningsförvaltningens chef Jonny Palmkvist har sagt upp sig.

Orsaken är att han som skolchef inte anser sig kunna driva verksamheten i enlighet med det föreslagna budgetdokumentet för 2020.

Skolledare i Skara kritiserar budgeten

– Jag har haft mina egna funderingar kring framtiden för mig inom barn- och utbildningsförvaltningen. I går tog jag del av den skrivelse som rektorer och förskolechefer lämnat in till kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Jag konstaterar att jag är enig i kritiken mot skrivningarna i budgeten som rör min förvaltning. Enligt mig är det brist på samsyn mellan mig och den politiska ledningen kring hur man ska styra en förvaltning och vilka utvecklingsbehov som finns. Jag är övertygad om att det blir bättre för både verksamheten och mig som person om jag lämnar mitt uppdrag, säger Jonny Palmkvist i ett pressmeddelande.

Började 2017

Jonny Palmkvist började i Skara kommun i maj 2017 och har under sin tid som förvaltningschef utvecklat och skapat en stabilitet i förvaltningen. Han har bland annat förändrat ledningsstrukturen och börjat bygga upp en drift- och utvecklingsorganisation med målet att stärka barns och elevers lärande.

Kommunalrådet ångrar inte detaljstyrningen

– Det är oerhört tråkigt men också rakryggat av Jonny att själv välja att lämna sitt uppdrag. Jonny uttrycker att han inte kan göra ett bra jobb med de förutsättningar han får och jag respekterar hans beslut, säger kommundirektör Gustaf Olsson i pressmeddelandet..

Jonny Palmkvist gör sin sista dag i november.

Artikeltaggar

Jonny PalmkvistNyheterSkaraSkola och utbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.