Marianne från Skara vann 12 miljoner

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Marianne Ullberg som bor i Skara skrapade under lördagsmorgonen fram 12 miljoner.
Foto: Svenska spel
I lördagens Nyhetsmorgon på TV4 skrapade Marianne Ullberg från Skara fram 100 000 kronor i månaden i tio år, vilket motsvarar 12 miljoner kronor.

– Nej, det är inte sant, utbrast Marianne Ullberg när det stod klart hur mycket hon vunnit.

65-åriga Marianne Ullberg är ursprungligen från Kalmar men bor numera i Skara sedan många år tillbaka. Hon och hennes man hade inte pratat så mycket om vad de skulle göra med pengarna.

– Möjligtvis renovera i köket hemma. Det är någonting vi diskuterat men annars har vi inte pratat om det, sade Marianne Ullberg.

Hon valde den tredje lotten i raden och den gav henne 100 000 i månaden i tio år.
Foto: Svenska spel

När lotterna väl var skrapade stod det klart att de skulle räcka till mer än så.

– Nu räcker det till fler än ett kök!

Trisslotten som tog henne till Nyhetsmorgon var köpt på Netto i Götene.

– Jag satt hemma vid köksbordet. Sedan tänkte jag att det var något konstigt. Det var 90, 90 och 90, men det var något runtomkring, men det kunde ju inte vara sant att det var tre klöver, säger Marianne Ullberg i ett pressmeddelande.

Hennes make, Karl-Olof Ullberg, vill bidra till diabetesforskningen då det är en sjukdom som både Marianne och en av parets söner lider av:

– Det ska jag garantera att de får pengar. Det är en jävla sjukdom, säger Karl-Olof Ullberg.

Enligt Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, är det ovanligt med så pass stora vinster.

– Det här är otroligt, vilken lördag för familjen Ullberg! Att någon vinner så här mycket är väldigt ovanligt och händer någon gång per år, men nu är det faktiskt andra gången på bara några veckor. Det är fantastiskt, säger han.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.