Nytt försök med valborgselden i Främmestad

Nyheter
PUBLICERAD:
På fredagkväll är tanken att valborgselden, något försenad, ska brinna i Främmestad.
Foto: Mattias Olsson
Eldningsförbudet som rådde under Valborgsmässoafton gjorde att det inte blev några eldar runt omkring i bygden. Något det nu blir ändring på.

På fredag kväll är nämligen tanken att man i Främmestad ska tända den valborgseld på flotten som är placerad i Nossan, men som aldrig blev tänd på valborgsmässoafton. Förutom att tända valborgselden kommer man även att tända grillarna vid hembygdsföreningen i Främmestad.

– Det blir en kväll där man kan komma och träffas och trivas ihop, men det blir ingen servering, säger Tage Brolin ordförande i Främmestads hembygdsförening.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.