Brand i ladugård öster om Skara

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Christian Svensson
(UPPDATERAD) Räddningstjänsten fick vid 17.30-tiden på torsdagseftermiddagen rycka ut till en ladugårdsbrand i Rangelgärdet öster om Skara. En brand som sedan spred sig till en intilliggande skogsdunge.
– Det var en ganska stark vind som vi hade att brottas mot, stabsbrandmästaren Peder Samuelsson.

Först strax före klockan 20 kunde räddningstjänsten börja avveckla sin räddningsinsats vid Rangelgärdet. En räddningsinsats som alltså innebar släckningsarbete av både byggnader och skog.

– När det gäller branden i ladugården ska det inte funnits några djur därinne när branden startade, berättar Samuelsson.

Även ett mindre uthus ska ha eldhärjats.

Under branden i ladugården och uthuset spred sig lågorna till en skogsdunge.

Vid 19.45-tiden var branden i skogen under kontroll.

Polis var under torsdagskvällen också på plats i det aktuella området.

– Det rör sig om en övergiven ladugård och ett uthus som har brunnit och ingen person har kommit till skada. En anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet har upprättats, berättar polisens pressinformatör Anna Göransson.

Enligt Sanna Lundin, teamledare på SOS Alarm ska branden utanför Skara startat i uthuset.

– Efter det har den spridit sig i gräset och sedan till gaveln på ladugården. När det gäller boningshuset i närheten ska det dock inte funnits någon spridningsrisk då vindriktningen var gynnsam.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.