Ny platschef för SLU i Skara

Skola & utbildning
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Maria Stenberg är ny platschef på SLU i Skara.
Maria Stenberg har utsetts till ny platschef för Sveriges lantbruksuniversitet i Skara. Hon efterträder Margareta Stigson som går i pension.

– Jag ser SLU i Skara som en viktig aktör i utvecklingen av de gröna näringarna nationellt och för SLU:s framtida utveckling i sektorn, säger Maria Stenberg i ett pressmeddelande.

Maria Stenberg är 55 år och arbetade som forskare vid SLU i Uppsala och i Skara mellan 1991 och 2014. Hon disputerade 1998 med en avhandling om jordbearbetning och blev docent i växtnäring hösten 2015. Hennes forskningsområden har i huvudsak haft fokus på olika problemställningar inom området jordbruksproduktion och miljöfrågor relaterade till produktion.

– Under 18 års tid har jag varit aktiv i samverkan mellan olika organisationer som anställd vid flera av organisationerna. Tjänsten som platschef vid SLU i Skara är en möjlighet för mig att bidra till att utveckla samarbetet mellan aktörer vidare.

Sedan 2014 har Maria Stenberg varit rådgivare inom projektet Greppa näringen, Jordbruksverket, med placering vid kontoret i Skara. Hon var 2000–2012 också knuten till Hushållningssällskapet Skaraborg, där hon arbetade med forsknings- och utvecklingsprojekt. Hon var också ansvarig för utveckling av försöksgården Logården.

Maria Stenberg tillträder tjänsten som platschef den 1 september.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.