F7 samverkar med Trollhättan och Vänersborg

Nyheter
PUBLICERAD:
F7 ska utveckla sin samverkan med Trollhättan och Vänersborg.
Foto: Daniel Strandroth
Skaraborgs flygflottilj F7 ska utveckla samverkan med Trollhättan och Vänersborg. På fredag undertecknas en avsiktsförklaring om att inrätta ett gemensamt råd.

Samverkansinitiativet syftar till att underlätta dialogen och öka kunskapen om varandra i frågor kopplade till totalförsvaret, skriver Trollhättans stad i ett pressmeddelande.

– Det handlar om att träffas i gemensamma forum och diskutera totalförsvarsfrågan men även frågor kring krisberedskap. Vi ligger så nära geografiskt så vi känner att vi behöver hitta varandra i de här frågorna, säger Kristina Hedman, säkerhetschef i Trollhättan, till NLT.

Framöver kan samverkan leda till exempelvis gemensamma övningar och utbildningar, där man kan dra ömsesidig nytta av varandras kunskaper, berättar hon.

I det gemensamma råd som bildas kommer representanter för de båda kommunerna och flygflottiljen att ingå. Det är också möjligt att andra aktörer, som länsstyrelsen, knyts till arbetet.

– Vi har sedan tidigare erfarenhet av utbildning och övning med våra närliggande kommuner i Skaraborg och ser nu mycket positivt på ett utökat samarbete med Trollhättan och Vänersborgs kommun, säger Malin Persson, tjänsteförättande chef för Skaraborgs flygflottilj, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har F7 samverkan med kommunerna Lidköping, Vara, Grästorp och Essunga.