Hoppa till huvudinnehållet

Jula hämtar vd från Ikano bank

Publicerad:

Håkan Nyberg blir ny vd för Julas finansbolag Wäsgöta finans. Han har lång erfarenhet inom finansbranschen och kommer närmast från uppdraget som vd för Ikano bank.

– Vi är mycket glada att få in Håkan Nyberg som vd för Wästgöta Finans. Med hans långa erfarenhet och stora kunskap kommer verksamheten att utvecklas positivt, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holdingkoncernen, i ett pressmeddelande

Håkan Nyberg har ett gediget cv med erfarenheter från ledande positioner i många olika svenska och internationella finansiella verksamheter. Han har förutom Ikano Bank varit vd för Nordnet Group, Entercard International, och han har haft ledande befattningar inom Föreningssparbanken.

– Jag har egentligen hela min yrkesverksamma karriär inom finanssektorn, men är faktiskt ursprungligen ingenjör. Idag är det viktigt med kunskap inom programvara och teknologi, och där känner jag mig trygg. Det jag kan är att leda och utveckla verksamheter i ett datadrivet och teknologiskt sammanhang, och det handlar det mycket om idag. Att låna ut pengar är i många stycken en analytisk process, man behöver hantera data för att låna ut pengar och hantera kundrelationen, säger Håkan Nyberg i pressmeddelandet

Han ser stor potential i Wästgöta Finans, inte minst i företagets naturliga koppling till Julas varumärke.

– Här finns många olika saker som ska hända, och det tycker jag är kul. Sedan är ju Julas fantastiska framgångssaga är imponerande, och att hjälpa kunderna med finansiering är spännande. Jag triggas av utmaningen, det får inte vara för lätt.

Artikeltaggar

Karl-Johan BlankNäringslivSkara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.