Hoppa till huvudinnehållet

Saknar tydlighet från kommunen

Publicerad:
Läraren Per Gunnarsson påpekade att skolans resultat ligger långt över genomsnittet och undrade om någon räknat på vad det är värt i pengar
Läraren Per Gunnarsson påpekade att skolans resultat ligger långt över genomsnittet och undrade om någon räknat på vad det är värt i pengar Foto: Mats Rosqvist

Bristen på tydlighet är något som föräldrar i Larv och Tråvad upplever som mest frustrerande. Det framkom när politiker träffade allmänhet för att diskutera skolorna i Larv och Tråvad.

Efter beslutet om att återremittera förslaget om att renovera skolan i Larv och bygga om och nytt i Tråvad blev reaktionerna kraftiga. I onsdags eftermiddag hade styrande politiker från kommunstyrelse och bildningsnämnd därför bjudit in till möte i Tråvad för att svara på frågor.

Drygt 40 personer tog tillfället i akt att ställa frågor och säga vad de tyckte om hur frågan hanterats. Flera framförde argument för att ha kvar och rusta upp skolorna.

Både Peter Jonsson och kommunalrådet Gabriela Bosnjakovic (M) betonade att man vill genomföra de planerade åtgärderna.

– Förslaget har inte gått i papperskorgen, vi jobbar med frågan, sade hon.

Sex miljoner i utökad driftkostnad ger dock upphov till frågor som behöver redas ut. För att klubba beslutet måste också finansieringen av investeringen vara löst.

Camille Maamari som själv representerar HVKB i bildningsnämnden ifrågasatte siffrorna och de tjänstemän som tagit fram dem.

– Handlar det om Sprinten så räknar de för lågt och när det behövs mer pengar så finns det alltid. Gäller det skolor på landsbygden är det tvärtom, påstod han.

Gabriela Bosnjakovic konstaterade att när man får sådana siffror presenterade för sig behöver man ta ansvar och agera, därav återremissen.

Föräldraföreningens representanter efterlyste dock en större tydlighet om vad som gäller.

- Det verkar ju snarast som att när hela nämnden har fått kärvare ekonomiskt läge så väljer man att dra i handbromsen i Larv och Tråvad direkt, tyckte bland andra Jonas Andersson.

Något datum för beslut eller definitivt löfte om när spaden sätts i jorden fick dock inte de som kom till mötet med motiveringen att det skulle vara att föregripa ett fullmäktigebeslut. Beskedet var att det finns en vilja och att man jobbar för att få till stånd de planerade åtgärderna. Hur mycket det lugnade besökarna är oklart.

– Jag känner fortfarande en oro, det beror mycket på historien, sade föräldraföreningens Roger Andersson efter mötet.

Artikeltaggar

Gabriela BosnjakovicPeter JonssonSkola och utbildningTråvad

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.