Man stal kalsonger och starksprit

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En man i 40-årsåldern bar batong och knivar på allmän plats. Han misstänks även för att ha stulit kalsonger och starksprit. Nu åtalas mannen för brotten.

Nu väcks åtal mot en man som anses ha gjort sig skyldig till en rad brott i Lidköping, Grästorp och Vara.

Den 19 februari i år ska mannen ha stulit en flaska starksprit av ett värde på 359 kronor från Systembolaget i Vara. En dryg månad senare, den 21 februari, ska han ha stulit fem kalsonger på Ica Hjertbergs i Lidköping till ett sammanlagt värde av 845 kronor.

Den 19 april var mannen igång igen, denna gång greps han på Genomfartsvägen i Vara med en batong och två knivar. Föremålen misstänks vara ägnade till att användas som vapen vid brott.

Mannen åtalas även för två fall av ringa narkotikabrott. I juli förra året greps han i Lidköping, påverkad av amfetamin, med 7,89 gram cannabis i fickan.

Mannen erkänner samtliga brott.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.