Ruth Olsson

Publicerad:

Tisdagen den 13 september avled Ruth Olsson, Lundsbrunn, i en ålder av 92 år. Hon föddes i Kinne-Kleva som fjärde barnet i en syskonskara av sju. Familjen Pettersson bodde på Börjesgården, en liten stuga på två rum och kök.

Efter sex år i Folkskolan flyttade hon, 14 år gammal, hemifrån för att börja sitt första arbete på Pensionat Vallberga i Götene. Där träffade hon, för första gången, sin blivande man Erik. Efter fyra år flyttade hon till Lidköping där hon började arbeta i köket på Lidköpings lasarett. Under den tiden var hon aktiv i Lottakåren.

1946, då 22 år gammal, flyttade Ruth till parets nybyggda Villa Sjövik i Lundsbrunn.

Två år senare ingick hon äktenskap med Erik Olsson, som då drev taxi och bilverkstad i Lundsbrunn. Paret fick tre barn. Allt eftersom barnen växte blev Ruth allt mer delaktig i företaget. 1965 tog hon trafikkort och ända till 1991 arbetade hon som taxichaufför. Många är de barn som med glädje minns resorna till och från skolan med Ruth bakom ratten.

Efter att hon, 67 år gammal, slutade att köra taxi övergick hon till att ta emot företagets bokningar av bussresor. Detta fortsatte hon med ända till 89 års ålder.

Förutom att arbeta inom företaget har hon vigt sitt liv åt att med stor omsorg och kärlek ta hand om sina nära och kära.

Ruths make avled 1994. Närmast anhöriga är sönerna, Roger och Kenneth, som fortsatt att driva familjeföretaget Lundsbrunns buss, samt dottern Lillemor med familjer.

Artikeltaggar

Dödsfall

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare