Hoppa till huvudinnehållet

Rolf ”Ville” Wilsson

Publicerad:

Rolf ”Ville” Wilsson har avlidit efter en kort tids sjukdom. Han var född i Broddetorp och kom till Sil, Götene, 1941 där han växte upp. Efter skolgång arbetade han bland annat i Karlges verkstad och som rörmontör hos Kullgrens. Då badhuset i Götene byggts arbetade han som maskinist, sedan på kommunens fastighet och service. Han var en noggrann och omtyckt yrkesman.

Han var verksam i Sils IF med fotboll i yngre dagar och bandy i Lundsbrunns IF. Han har cyklat Vättern runt tio gånger, Vänern runt tre dagar och Viken runt så sent som 5:e maj och tog turer runt Kullen varje vecka under sommartid. Han har rest mycket, till sol och värme, och även cyklat i Portugal.

Han var engagerad i Husaby hembygdsgård, styrelseledamot och i kommittén för fastighet och värme. I Brunnsby i Lundsbrunn där han bodde på senare år var han en omtyckt och hjälpsam granne.

Han sörjes närmast av dottern Camilla med sambo Olav och barnbarnen Adam och Elias, systrarna Birgitta med familj i Falköping, Irene med familj i Södertälje, övrig släkt, grannar i Brunnsbyn och många vänner runt om i bygden.

Artikeltaggar

Dödsfall

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.