Hoppa till huvudinnehållet

Christer Anderson

Publicerad:

Foto: Carl Andersson

En av Lidköpings profiler, Christer Anderson, har avlidit. Han dog den 4 juli i en ålder av 74 år.

Christer föddes i Norrköping den 17 januari 1942 och växte upp samt avlade realexamen i staden. Därefter arbetade han inom Skanska och på Handelsbanken vid ett flertal kontor i Östergötland.

Christer har tillhört Frälsningsarmén sedan ungdomen och var 1965–1974 kårledare med ansvar för verksamheterna i Sollefteå, Motala, Stockholm Drottninggatan, samt inte minst Lidköping, staden som han med familjen sedermera återvände till och levde i under resten av sitt liv. Det var även inom Frälsningsarmén han träffade sin nu framlidna maka Marianne.

Viktiga delar för Christer i engagemanget på Frälsningsarmén var ungdomsarbetet, social hjälpverksamhet, musikkåren och missionsarbete. Han var drivande i byggandet av FA-gården samt med i styrelsen för Ria i Lidköping med hjälp till behövande. Intresset för Frälsningsarméns missionsarbete i Bolivia med besök på plats, ledde till att Christer engagerade sig med stor entusiasm i musikkårens inspelning och utgivning av en cd-skiva, där överskottet gick till Bolivia. Christer var även med i Tempelriddarordern Westgothia sedan 1977.

Under åren 1974–1976 var Christer anställd i Ulricehamns sparbank och ansvarade för bankkontoret i Gällstad. 1976 anställdes han i Sparbanken Lidköping där han jobbade till sin pensionering. Han utnämndes efter några år till bankkamrer och chef för inlåningsverksamheten. Under sex år hade han dessutom förtroendeuppdrag som styrelseledamot i Sparbanksstyrelsen.

Christer hade ett stor intresse för att resa med flera resor till Medelhavets många öar. London var en annan favorit med Frälsningsarméns stora internationella kongresser 1965, 1978 och 1990. Han var även på fotbolls-VM i USA 1994 och följde Sveriges matcher.

Christer Anderson sörjes närmast av barnen Sven-David, Ewa-Marie och Ann-Christine med familjer.

Artikeltaggar

Dödsfall

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.